WAAROM HET WIEL OPNIEUW UITVINDEN? GEBRUIK EEN SLIMME VOORBEELD OFFERTE

Jouw offerte maken met hulp van een voorbeeld offerte?

Je wilt meer offertes winnen en er minder tijd aan kwijt zijn. Veel mensen vinden het prettig om ter inspiratie een voorbeeld te hebben van ‘de ideale offerte’. Om je te helpen hebben wij een voorbeeld opgezet.

Ontvang het voorbeeld direct in je inbox

  • Opbouw die past bij hoe de klant leest
  • Inspiratieteksten om zo over te nemen
  • Voorbeeld inleiding en afsluiting
  • Kostenparagraaf slim opbouwen
  • Persoonlijke toon aanbrengen

Pak het slim aan

Meer offertes winnen in minder tijd bereik je het beste door twee sporen te bewandelen. Doe allereerst je voordeel met de tips en voorbeeld offertes die je op deze en andere websites vindt. Gebruik die vervolgens om jouw eigen offertetemplate te ontwikkelen. Je zorgt er dan voor dat alle teksten echt bij jouw bedrijf en dienstverlening passen en je voorkomt dat je steeds het wiel opnieuw moet uitvinden. Aandacht maakt uiteindelijk alles mooier, ook die voorbeeld offerte.

Opdracht winnen met een voorbeeld offerte?

Inspiratie komt niet altijd vanzelf en niet iedereen is even goed in het schrijven van offertes. Logisch dat je dan op zoek gaat naar een voorbeeld offerte. Online is genoeg te vinden. Doe daar zeker je voordeel mee, en stel jezelf ook de vraag of je daarmee de opdracht gaat winnen. Als hij online staat, betekent het dat meer bedrijven deze voorbeeld offerte gebruiken. Niet onderscheidend dus, en dat is een gemiste kans. Maatwerkoffertes die op het lijf van de klant zijn geschreven, scoren simpelweg beter. Dat is niet ingewikkeld en het kost ook niet persé meer tijd. Je moet alleen even het geheim leren kennen. Als je deze slimme sleutels gebruikt bij het maken van je offerte trigger je de klant extra.

Juist in de bouw heb je een goed offerte voorbeeld nodig

Architecten, aannemers, bouwkundig tekenaars en constructeurs, schilders, … Bouw gerelateerde bedrijven komen om in het werk. En toch is het ook dan nodig een goede offerte uit te brengen. Je bent immers zelden de enige die mag rekenen voor een klus. Bovendien kost al dat reken- en tekenwerk veel tijd. Logisch dus dat je zoekt naar een offerte voorbeeld voor de bouw. We helpen je graag op weg met tips voor een offerte specifiek voor de bouw, zodat je tijd bespaart.

Een accountant heeft geen offerte voorbeeld nodig

Jaarrekening samenstellen of controleren. Belastingaangiftes doen. Adviesuren voor andere diensten. De dienstverlening van een accountant is overzichtelijk en een voorbeeld offerte is online snel gevonden. Zou je denken. Maar iedere ondernemer (tenzij startend) hééft al een accountant. Dus hoe overtuig je dan met de offerte dat hij juist bij jouw kantoor moet zijn? We hebben de belangrijkste criteria voor je uiteen gezet.

Als web­ontwikkelaar zoek je een goed offerte ­voorbeeld online

Je bent web­ontwikkelaar en dus de hele dag online bezig. Logisch dat je daar ook zoekt naar een offerte voorbeeld. Alleen: als jij ze online vindt, dan geldt dat voor je collega-webontwikkelaar waarschijnlijk ook. Daarmee maak je met een offerte voorbeeld van internet dus weinig kans je positief te onderscheiden. Wil je als webontwikkelaar echt opvallen, pas dan onze tips eens toe.

Met algemeen offerte voorbeeld win je niet als schoonmaakbedrijf

Als schoonmaakbedrijf zijn de samenwerkingen die je aangaat voor de lange duur. Daarom is het essentieel dat je offerte kwaliteit en betrouwbaarheid uitstraalt. Je overtuigt de klant niet met een standaard voorbeeld offerte van internet. Bovendien gaat de gunning van opdrachten vaak niet eens via een offerte maar via een (onderhandse) aanbesteding/tender. Klanten leggen de offerte van een schoonmaakbedrijf onder een vergrootglas. Zorg dus dat wat ze lezen, overtuigend is.

Offerte tips voor jouw branche?

Ben je werkzaam in een andere branche en zoek je naar specifieke tips voor het speelveld waarin jij actief bent? Neem contact op. Wil je zelf concreet aan de slag met het toepassen van de juiste toon in je offerte? Tijdens onze training geven we tips over de offerte en de offertebrief. Binnen 3,5 uur heb je al feedback op je huidige offerte en teksten aangepast. Resultaat: een sterke offerte waar je de winkans voor de toekomst mee vergroot.

Share This