Optimaliseren eigen offerte template

Laat je offerte optimaliseren door een expert 

Wanneer klanten ons vragen het template te optimaliseren

 1. Er moet een belangrijke offerte de deur uit. Het team heeft zijn uiterste best gedaan er een goed verhaal van te maken. Toch is er het gevoel dat het ‘nog scherper kan’. Of men wil simpelweg niets aan het toeval overlaten en dus een kritische blik van de expert.
 2. Ze willen het offertes maken zoveel mogelijk zelf leren en doen. Dat kan zijn vanuit een visie op duurzame ontwikkeling van collega’s, of om kosten te besparen. Deze klanten ontwikkelen zelf een template en laten een offerte expert de laatste check doen.

Resultaat: verbeteringen tekst & tips om die offerte te scoren

Optimaliseren betekent dat we de bestaande offerte als uitgangspunt nemen. We (her)schrijven dus niet de volledige offertetekst zoals voor een compleet template of basis template. Wél geven we tips en voeren we verbeteringen door in de tekst:

 

 • Inhoud – we kijken of de offerte de belangrijkste neuroprincipes bevat waarmee je op onbewust niveau scoort bij de klant. Zitten die er niet in? Dan geven we met opmerkingen in de kantlijn tekstsuggesties voor bijvoorbeeld
  • inleiding en afsluiting
  • onderbouwing van de prijs
  • het bieden van opties aan de klant
 • Opbouw & structuur – waar nodig adviseren we over een slimmere volgorde en tussenkopjes
 • Leesbaarheid – lange zinnen, wollige taal en hulpwerkwoorden halen we eruit. De klant beoordeelt schrijvers namelijk als minder intelligent als ze wollige teksten maken.

Ik dacht echt dat onze offerte al heel goed was. En dat vind ik nog steeds, maar die 'offertecheck service' heeft me wel de ogen geopend. Ze gaven hele gerichte feedback en tips, die we allemaal hebben verwerkt. De conversie van onze offertes is dinsdien gestegen van 32% naar 48%. De investering was echt een schijntje vergeleken met wat het ons heeft opgeleverd.

Jeroen Workum

directeur, Hollandlamp

BELANGRIJKE OFFERTE die je absoluut wilt scoren? 

We hadden al een succes rate van rond de 85% op offertes. Toch wilde ik een kritische blik van een expert. We hebben een offerte laten optimaliseren die binnen een paar dagen de deur uit moest. Die hebben we gewonnen, wat veel zegt. Het was namelijk een extreem kritische klant. Bovendien gebruiken we hun verbeteringen nu in alle offertes. Die investering heeft zich dus dubbel en dwars terugverdiend. 

Marike Timmermans

directeur, UwPersvoorlichter

Share This