Inschrijven op aanbestedingen is een vak apart. Leidraad volgen, wensen/eisen/vragen beantwoorden en dan ook nog enige creativiteit in de aanbestedingsteksten leggen? Het kan! Wij schrijven mee met het tenderteam. En helpen je zo te scoren met de kwaliteitsdocumenten. 

Inschrijven op een aanbesteding ?

Inhoudelijk klopt het allemaal wat er staat. Maar het is wel een behoorlijk technisch verhaal geworden. Met veel focus op wat jullie doen, en hoe. Wat de aanbestedende dienst eraan heeft? Dat is wellicht wat ondergesneeuwd.

Je maakt een heel team vrij om aan de aanbesteding mee te schrijven. Zorg dus dat het de tijd en het geld waard is. Bij de meeste aanbestedingen kun je behoorlijk scoren op kwaliteitscriteria.

Wij helpen onder meer bedrijven in IT, SaaS, consultancy, bouw en facilitair met aanbestedingsteksten schrijven. Staat jouw branche er niet tussen? Dat kan kloppen; de lijst wordt anders te lang. Neem gerust contact op om te bespreken hoe we jouw bedrijf kunnen helpen die tender te winnen.

Dank voor jullie hulp en bijdrage in de beantwoording (en bij het winnen!) van deze RFP. Het heeft enorm bijgedragen aan leesbaarheid van de stukken maar ook getriggered om vanuit het juiste perspectief te blijven schrijven.

Jeroen Seuntiëns

managing director , McCoy & Partners, SAP consultancy

Gaan jullie inschrijven op een aanbesteding? Je kunt ons op 2 manieren inschakelen:

1. Als onderdeel van het tenderteam

Dit is de beste manier om te zorgen dat alle teksten geschreven zijn vanuit klantdoelstellingen. We bewaken de criteria uit de leidraad, stellen kritische vragen en interviewen product owners. Zo komen we samen tot kwaliteitsdocumenten waarin inhoud & leesbaarheid hand in hand gaan.

2. Kritisch meelezen en redigeren 

Dit is een goede optie als jullie de teksten op hoofdlijnen al af hebben. Betrek ons om kritisch tegen te lezen en voor suggesties om de aanbestedingsteksten aan te scherpen. We redigeren ook.

Verschillende klanten kregen hierdoor na indienen de feedback dat hun RFP eruit sprong op kwaliteit en leesbaarheid. En dat laatste maakt wel degelijk uit, als je bedenkt hoeveel tekst de beoordelingscommissie moet doorploegen.

Wij schreven in op een aanbesteding die we heel graag wilden binnenhalen. Dus dagenlang hard aan gewerkt met ons team. Gelukkig heb ik de kwaliteitsdocumenten toch nog even aan Winnende Offertes Schrijven voorgelegd. Zij gaven in no-time toch nog een behoorlijk aantal geweldige tips. Mede daardoor wonnen we deze aanbesteding en hebben we een grote opdracht binnen gehaald. 

Ronald Simonis

directeur / Hoger Veiligheidskundige, Effect Veiligheid

Gaan jullie inschrijven op een aanbesteding?

Pak het vanaf de start goed aan

Share This