COMPLEET OFFERTE TEMPLATE LATEN MAKEN

COMPLEET OFFERTE TEMPLATE LATEN MAKEN

Voor (MKB)bedrijven: inhoud en commercie bij elkaar brengen

Het uitgebreide offerte­template is geschikt voor grotere bedrijven. Bij onze klanten schrijven vaak meerdere mensen van sales, accountmanagement, delivery-/project­management, engineering en/of development mee aan de offerte. De ultieme uitdaging: inhoud en commercie bij elkaar brengen.

We zien vaak dat ‘de techneuten’ en ‘de sales­mensen’ worstelen om het juiste aanbod te formuleren. Wat is technisch of praktisch haalbaar? Hoe zorg je dat je in de offerte niet te veel belooft, maar ook niet te weinig? Wij gaan met beide partijen om tafel, liefst tegelijk. Met hun input komen we tot een propositie die inhou­delijk haalbaar is en die commercieel klinkt als een klok.

80-90% van de offertes maken met gestandaardiseerde teksten

Met een uitgebreid offerte template dek je 80-90% van de te schrijven offertes af. Met een paar klikken op de knop selecteer je de juiste teksten en stel je de offerte samen. Wil je echt succesvolle offertes schrijven? Dan blijft de overige 10-20% offerteteksten maatwerk van het eigen salesteam. Vaak trainen we hen incompany, in aanvulling op het template dat we voor bedrijven ontwikkelen.

Het offerte template dat we lieten ontwikkelen bespaart ons enorm veel tijd bij het maken van offertes. Bovendien zijn de opbouw en tekst nu veel klantgerichter. Die eenmalige investering in dat template had ik er binnen een week uit!

Peter de Lange

Directeur, Groot & De Lange Administratiekantoor

hulp bij Tenders/aanbestedingen: schakel een EMVI-/ BVP-expert in 

Inschrijven op een aanbesteding is een grote beslissing. Je kunt er prachtige opdrachten mee scoren, maar iedereen die ooit mee deed in een aanbestedingstraject weet hoeveel tijd het kost. Maximaliseer de score op kwaliteitscriteria door genoeg aandacht aan de teksten te besteden. Wij hebben experts in huis op het gebied van aanbestedingsteksten. Ze weten alles van EMVI en BVP en schrijven met die kennis mee aan teksten die de kans op succes met de aanbesteding vergroten. 

AANPAK

We beginnen nooit in het wilde weg te schrijven. Het gaat om complexe materie en om serieuze opdrachten. Daarom nemen we de tijd om de organisatie en dienstverlening te leren kennen. De ontwikkeling van het uitgebreide template pakken we stapsgewijs aan:

Stap 1: intakegesprek

Stap 2: analyse huidige offerte(s) en achterliggende bouwstenen

Stap 3: ophalen input bij betrokkenen (inhoud en commercie)

Stap 4: schrijven eerste versie offerte template

Stap 5: efficiënte, interne reviewronde(s) op locatie, begeleid door onze tekstschrijver

Stap 6: schrijven definitieve versie offerte template

Stap 7 (optioneel): vormgeving en lay-out ontwikkelen

Stap 8 (optioneel): implementatie in offertetool. We kennen alle (inter)nationale leveranciers voor offertesoftware en hebben bewust geen vaste samenwerking. Daarmee houden we ons advies onafhankelijk. 

80-90% van de offertes supersnel maken met kwalitatief hoogwaardige teksten?

Ik was niet tevreden over onze offertes en had in mijn hoofd hoe ik het wél wilde. Maar het ook opschrijven… Het template dat ze voor ons hebben ontwikkeld was precies de vertaalslag van hoofd naar papier.
Hierdoor komt nog beter naar voren waar we voor staan als bedrijf.

Mimouna El Hallaoui

Directeur schoonmaakbedrijf, Mams Cleaning & Services

Share This