Inspiratie voor bedrijven & studenten

Succesvolle offertes, wie vindt dat tegenwoordig nog onbelangrijk? Wij merken dat behalve bedrijven, ook ondernemersnetwerken en hogescholen het onderwerp hoog op de agenda hebben staan. Daarom geven we regelmatig lezingen, zowel incompany als op events. Daarnaast namen verschillende hogescholen het boek ‘Slimmer Offertes Maken’ op in hun curriculum en geven we (gast)colleges over dit onderwerp.

(online) inspiratie voor bedrijven

Wil je offertes schrijven op een leuke, laagdrempelige manier op de kaart zetten in jouw organisatie?

Slim idee! Daarmee maak je mensen enthousiast om de kwaliteit en daarmee het succes van offertes naar een hoger plan te tillen. Dat hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Laat ons een inspiratiesessie verzorgen. Van 20 minuten tot een uur: wij laten jullie op een prikkelende manier zien wat de meest gemaakte vergissingen in offertes zijn en hoe je die ombuigt. Organisaties geven ons bijvoorbeeld een podium tijdens de maandelijkse kantoordag of kennis-sessies, of gewoon onder reguliere werktijd. Online, overdag, ’s avonds, er is van alles mogelijk.

Energie en inspiratie gegarandeerd!

bespreek mogelijkheden voor jouw bedrijf

(Online) Inspiratie voor businessclubs

Ondernemers schrijven offertes. Zo simpel is het. Met dit onderwerp weet je dus zeker dat alle leden van de businessclub op het puntje van hun stoel zitten. Sterker nog, business clubs zeggen significant meer aanmeldingen van gasten te krijgen als wij komen spreken! Zet ons in als onderdeel van het programma, online of straks weer offline, voor of na het diner, of zelfs al aan het ontbijt. Van 20 minuten tot een workshop van 1,5 uur: wij laten de aanwezigen op een prikkelende manier zien wat de meest gemaakte vergissingen in offertes zijn en hoe je die ombuigt.

Als je wilt, stellen we ook een goodiebag samen met daarin onder meer materiaal van jouw businessclub en het boek ‘Slimmer Offertes Maken’.

We verzorgden onder meer lezingen voor Conn-X-e, BNI-groepen door heel Nederland en Ondernemen & Groei.

Waarom verkoopt IKEA haar gehaktballetjes en ijsjes na de kassa en vlak voor de uitgang? Met dit soort sprekende voorbeelden weet Saskia op een praktische manier aantrekkingskracht binnen offertes en proposities handen en voeten te geven.

We nodigden Saskia uit als gastspreker om onze leden te leren over het belang van neuroprincipes en aantrekkingskracht. Zowel boek als spreekbeurt zijn een aanrader.

Ton Oosterwijk

voorzitter, Ondernemen & Groei

Een verhaal waar eigenlijk elke ondernemer in welke tak van sport dan ook écht zijn voordeel mee kan doen. Zelfs als je nooit offertes hoeft te maken zijn de dingen toepasbaar die Saskia vertelt. Bijvoorbeeld in je netwerk- of salesgesprekken.

Bij haar geen informatie-overload of tips waar je net niet genoeg mee kunt en waarvoor je eerst iets moet kopen. Het fijne aan haar presentatie is dat ze er een paar dingen uitpikt. Die diept ze vervolgens uit zodat je er meteen iets mee kunt in jouw eigen offertes.  

Inge Schrier

ondernemersnetwerk BNI Hyacint

bespreek mogelijkheden voor jouw businessclub

Inspiratie voor het onderwijs

Ook studenten schrijven offertes. Soms al tijdens hun studie, bijvoorbeeld tijdens een stage of als ze in deeltijd studeren. En anders als ze na hun afstuderen aan het werk gaan in een commerciële rol. Eigenlijk is het vreemd dat zoveel bedrijven ons benaderen voor hulp bij offertes. Als iedereen tijdens zijn opleiding zou leren hoe je een winnende offerte maakt, zijn wij immers niet meer nodig. En aangezien wij op missie zijn om bedrijven zoveel mogelijk zelfredzaam te maken op dit punt, geven we ook (gast)college. Daarmee dragen we ons bescheiden beetje bij aan het succes van afgestudeerde studenten in de praktijk.

De Hogeschool van Amsterdam nam het boek ‘Slimmer Offertes Maken’ op in het curriculum voor Commerciële Economie (deeltijd). De Hogeschool Arnhem Nijmegen deed hetzelfde voor studenten Sales & Marketing. Ook geven we les op Your Ability Business School en worden we regelmatig gevraagd een gastles te verzorgen.

Ik volgde een (online) college over het maken van slimmere offertes via de principes van neuropsychologie. Heel nuttig en interessant, ik heb er veel dingen uit gehaald voor als ik een offerte ga maken voor het bedrijf waar ik werk. 

Bart Spelier

student post hbo Accountmanagement, Your Ability Business School

Saskia Kerkhof verzorgde een gastcollege ‘overtuig de opdrachtgever’. Met de studenten ging zij in op neuropsychologische factoren die een rol spelen bij intake- en acquisitiegesprekken voor praktijkopdrachten. Dat deed ze op een leuke, ontspannen en toegankelijke manier. Goeie praktische insteek, waarmee de studenten direct aan de slag kunnen.

Erik Woering

docent HRM, Avans Hogeschool

bespreek mogelijkheden voor EEN (online) gastcollege

Share This